post

MEZCAL

 

Potrivit legendei, mezcalul a fost creat atunci când un fulger a lovit o plantă de agave, gătind-o și deschizând-o, apoi eliberând lichidul din interior. De aceea oamenii se referă adesea la el drept „elixirul zeilor”.

Mezcalul este o băutură spirtoasa cu o istorie ce datează din vremea aztecilor , iar proveniența geografică se află in regiunea mexicană Oaxaca.

Producția sa este concentrată în patru orașe, cel mai important dintre acestea fiind Santiago Matatlan.

Cuvântul „mezcal” provine din cuvântul aztec mexcalli, care combină metl (însemnând maguey, aka agave) și ixcalli (însemnând gătit). Traducerea literală a mezcalului este „agave gătite”.

Mezcalul este fabricat din inima plantei de agave, care este numită piña (ananas) datorită aspectului său.

Deși mezcalul poate fi făcut din orice tip de agave, cel mai popular tip folosit se numește Espadín.

Mezcalul capătă gustul și mirosul de fum din felul în care agavele se descompun înainte de fermentare. Agavele sunt așezate într-o groapă săpată în pământ și umplută cu cărbuni încinși, unde stă timp de 2-3 zile, dobândind astfel esența sa de fum.

În funcție de perioada de maturare mezcalul se clasifică în:

Joven: mai puțin de 2 luni.

Reposado: între 2-12 luni.

Añejo: peste 12 luni.

Unul dintre brandurile producătoare de Mezcal recomandate de noi este Ilegal Mezcal Joven.

Ilegal Mezcal a fost fondat de John Rexer, care a început să introducă acest produs în barul său, Cafe No Se, din Antigua, Guatemala. Ilegal Mezcal a fost lansat in 2005, iar brandul a crescut substantial in ultimii ani.

Ilegal Mezcal este 100% obținut manual, folosind Agave Espadin. Ilegal Joven este perfect pentru a fi savurat singur, dar poate fi folosit foarte bine și in cocktail-uri . Are arome profunde de agave și note de măr verde, citrice și piper alb.

logo

Are you over 18?